Ravintola Villisika - koko perheen ruokapaikka rinteiden äärellä
Lumen ja luonnon koordinaatit

Ravintola Villisika - koko perheen ruokapaikka rinteiden äärellä

Villisian ruokalistalla korostuvat kotimaiset raaka-aineet ja satokausiajattelun hyödyntäminen.

Ensimmäistä kertaa Rukalla vierailevat saattavat ihmetellä, mistä Villisika on saanut nimensä. Ensimmäinen Ravintola Villisika perustettiin Tampereelle ja ruokalistalla painopiste oli saksalaisen Oktoberfestin tyyliin lihaisissa annoksissa ja makkaraherkuissa. Rukan Ravintola Villisika mukaili alun alkujaan samaa teemaa, mutta uudistaa nyt ruokalistaansa painottaen kotimaisuutta ja satokausiajattelua. Kotimaisten raaka-aineiden suosimisen lisäksi ravintolassa edistetään vastuullisuutta hävikin minimoimiseen ja kierrätyksen kehittämiseen tähtäävillä toimilla.

Perheystävällinen rinneravintola

Ravintola Villisika sijaitsee erinomaisella paikalla Rukan kylässä rinteiden kupeessa, joten pitkän rinnepäivän ajan avoinna olevat ovet imaisevat sisäänsä kaikenlaisia asiakkaita. Kattava palvelutarjonta pyrkii huomioimaan asiakkaiden laajan ikähaitarin ja moninaiset ruokailumieltymykset. Itse asiassa saman katon alla palvelee lähekkäisissä tiloissa kaksi ravintolaa: Rukan kylän puolella Ravintola Villisika toimii ruokaravintolana sekä lounasaikaan että päivällisellä, ja rinteiden puolella Ravintola Piste puolestaan palvelee rinnekahvilana aamusta iltaan sekä bilepaikkana yömyöhälle asti. 

Villisiassa panostetaan erityisesti perheiden viihtyvyyteen. Tarjolla on lasten ruokalista, ja lapsille löytyy viihtyisä leikkinurkkaus, jossa on mukava puuhailla ennen ja jälkeen ruokailun. 

Ruokalistan erikoisuuksina villisika ja fondue

Villisikaa löytyy ravintolan nimen mukaisesti myös päivällisen ruokalistalta. Toisena erikoisuutena tarjolla ovat juustofondue ja lihafondue, joiden ääressä on mukavaa viettää porukalla alppitunnelmalla maustettua iltaa ihaillen samalla ravintolan isoista ikkunoista rinteille avautuvia maisemia.  

Villisian vakiosuosikki on lounasajan kolmen keiton buffet. Herkullista lohikeittoa on tarjolla joka päivä, ja kaksi muuta keittoa vaihtuvat päivittäin. Ryhmille on tarjolla tilauksesta myös ruokaisampi buffetlounas. Jouluaattona ja joulupäivänä Villisika tarjoilee myös jouluista buffet-päivällistä ennakkoon pöytäpaikkansa varanneille. 

Lue lisää: Ravintola VillisikaRuka-Kuusamon ravintolat 

Teksti: Sari Kumpuniemi, Ruka-Kuusamo Matkailu ry Kuvat: Ravintola VillisikaTämä blogi on osa kaupallista yhteistyötä Ravintola Villisian ja Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n välillä